Köket

Jag tänkte dra igång temainläggen med att skriva lite om vad som kan vara bra att tänka på när man ska inreda ett kök. Mitt kök är ganska litet, så därför tänkte jag idag tipsa om hur man får ett litet kök att kännas större med hjälp av ytor, bord, luckor och kökskakel.

  • Försök att tänka lite utanför boxen. Du kan exempelvis satsa på ett köksbord som hänger på väggen. Då kan du på ett enkelt sätt bara fälla ner bordet när du ska äta, och sen när du inte ska äta fäller du upp det igen. Det kommer göra att du får massvis med plats i köket.
  • Utnyttja hela rummet. Då tänker jag främst på att försöka utnyttja takhöjden. Om du har ont om plats kan det vara en god idé att bygga förvaringen på höjden.
  • Enligt mig måste man ha en diskmaskin. Satsa på en bänkdiskmaskin om du har ont om plats. Ofta kan du ställa den under diskbänken och koppla på direkt för att få undan den.
  • Flyttbar köksö. Det finns massvis av smarta barbord och köksöar som inte är så stora, och som man lätt kan flytta på när de är i vägen. Exempelvis detta från Ikea finns att köpa till ett billigt pris.
  • Kökskaklet. Se till att hitta ett bra kökskakel som du trivs med och som gör köket större. Det finns mängder av olika kökskakel av bra kvalitet och pris. Att välja ett ljust kökskakel brukar vara ett vinnande koncept för att få köket ljust och på så sätt större.
  • Hyllor. Hitta snygga och smala hyllor som inte tar plats utan bara ser schyssta ut. Kanske att du kan bygga din egna?
20 feb 2016

Tjo!

Kul att ni har hittat till min blogg!

Jag är en 26-årig grabb från Västerbottens inland. Här på bloggen kommer jag skriva om vad som händer i mitt liv, men kanske framförallt om inredning för jag har nyligen köpt ett hus som är redo att börja inredas. Exempelvis tips på att göra om i köket, badrummet och vad man ska tänka på inför husköpet. Jag hoppas att ni kommer vilja hänga på. Kom igen, det blir kul!

 

Facebook